Verdion expanderar med ny storsatsning på logistikfastighet i Göteborg

Fastigheten i nära anslutning till både E45 och E20, samt endast sex kilometer från Göteborgs Hamn. Foto: Verdion

Verdion, en utvecklare av logistikfastigheter i Europa, har nyligen tillkännagett förvärv av en betydande fastighet för brownfield-utveckling i Göteborgsområdet.

Den nyförvärvade fastigheten, omfattande 44 000 kvadratmeter, ligger strategiskt placerad i det etablerade industri- och logistikområdet Backa på Hisingen, Göteborg.

Fastigheten är belägen mindre än fem minuters bilfärd från E6 och har närhet till E45 och E20, samt är endast sex kilometer från Göteborgs Hamn. Fastighetsföretaget planerar att riva den befintliga byggnationen för att skapa plats för en modern logistikanläggning på 18 130 kvadratmeter, med beräknad färdigställande under fjärde kvartalet 2025. Den nya anläggningen kommer att inkludera lager-, kontors- och entrésolutrymmen, med fokus på hög hållbarhetsnivå och certifiering enligt BREEAM Excellent. Flexibiliteten att kunna hyra ut hela anläggningen eller dela upp den i mindre enheter kommer att möta varierande behov från hyresgäster.

"Genom utveckling kommer vi att tillföra ett stort värde till platsen och skapa en anläggning utformad för att möta framtida behov hos stadsnära logistikföretag. Vår pipeline för nya investeringar och utvecklingsprojekt i Sverige växer och vi avser att fortsätta utöka vår portfölj över hela landet, säger Fredrik Salman, Investment Manager i Norden, Verdion.

Fortsatt tillväxt och utveckling

Fastighetsföretaget förväntas snart avsluta utvecklingen av en annan ny distributionsyta på 18 000 kvm i Bäckebol, Göteborg, vilket ligger fem kilometer från det senaste förvärvet i Backa. Dessutom håller företaget på att planera för ett toppmodernt stadsnära logistiklager på 28 000 kvadrameter i Fosie, Malmö, med beräknad färdigställande under andra till tredje kvartalet 2026.

Med dessa investeringar och utvecklingsprojekt strävar fastighetsföretaget efter att stärka sin närvaro och utöka sin portfölj av logistikfastigheter i Sverige, vilket markerar en tillväxtfas för företaget på den svenska marknaden.