Wärtsilä levererar miljövänliga motorer till ADNOCs nya LNG-fartyg

Wärtsilä har genom sitt joint venture-bolag, CWEC (Shanghai), valts ut som leverantör för att leverera fyra Wärtsilä 34DF dubbelbränsle-hjälpmotorer till det sjätte och sista fartyget i en serie om sex nybyggda 175 000 m3 LNG-fartyg. Foto: © Wärtsilä Corporation

Wärtsilä har genom sitt samarbetsföretag CWEC i Shanghai, valts att leverera fyra Wärtsilä 34DF dual-fuel hjälpmotorer för det sjätte och sista fartyget i en serie av sex nya LNG-tankfartyg.

Dessa motorer valdes för sin höga prestanda och låga utsläpp. Wärtsilä kommer att erbjuda liknande lösningar till de andra fem fartygen i serien.

Dessa LNG-fartyg byggs på Jiangnan-varvet i Kina för ADNOC Logistics & Services plc., ett ledande globalt energilogistikföretag.

Minimerade metanutsläpp

Wärtsilä 34DF-motorn, tillsammans med Wärtsiläs paket för minskning av växthusgaser (GHG), kommer att bidra till att minska energiförbrukningen, utsläppen och driftskostnaderna för ADNOC Logistics & Services LNG-fartyg. När den drivs med LNG minimerar motorn även metanutsläpp.

Utöver motorerna kommer Wärtsilä även att leverera axeltätningar till dessa LNG-fartyg. Leveranserna är planerade till 2025 och 2026. Wärtsilä stödjer sina kunder i regionen med över 300 anställda och en verkstad i Förenade Arabemiraten.

Källa: Wärtsilä