Barings expanderar i Sverige

Fastigheten Sunnanå 12:48. Foto: Barings

Investeringsförvaltaren Barings har tecknat hyresavtal för totalt 18 800 kvadratmeter i Sverige. I Zinken 4 i Norrköping, som förvärvades i en portföljaffär 2020, har förvaltaren ingått ett hyresavtal med Yokohama Scandinavia AB som är ett företag i däckbranschen.

Hyresavtalet omfattar 11 780 kvm, vilket motsvarar 51 procent av den uthyrningsbara ytan. Fastigheten har för närvarande en hyresgäst som ska flytta ut under tredje kvartalet, vilket innebär att den står vakant i fem månader innan Yokohama flyttar in i mars 2025. 

I Burlöv, utanför Malmö, har Barings tecknat ett tioårigt hyresavtal om 4 980 kvm i fastigheten Sunnanå 12:48, som förvärvades från Skanska 2021 för BREEVA II-fonden. Hyresgästen, Nya Malmö Mäss-service AB, arbetar med mässor och utställningar. De sex logistikfastigheterna i affären är belägna i strategiska logistiklägen och färdigställdes 2023, med planerad certifiering enligt BREEAM med målet Excellent. Savills har representerat Barings i uthyrningen.

Dessutom har investeringsförvaltaren tecknat ett femårigt hyresavtal med Norconsult Sverige AB avseende 2 065 kvm kontorslokaler i Härolden 44 på Fleminggatan 7 i Stockholm. Kontorsbyggnaden förvärvades 2018 som en del av en strategi för förvärv av kärnfastigheter i Europa. Lokalerna kommer att anpassas efter hyresgästens behov, med planerat inflyttningsdatum den 1 april 2025. Uthyrningsgraden för fastigheten kommer att uppgå till 92 procent. 

”Även om den kommersiella hyresmarknaden i Norden är lika tuff som i övriga Europa finns det fortfarande en stark efterfrågan på högkvalitativa fastigheter i attraktiva lägen, både vad gäller kontor och logistik och även vissa andra delar av marknaden", säger Kristina Johnson, Director, Nordics Asset Management, Barings Real Estate