BHS Logistics förvärvar First Cargo för att stärka närvaron i Sydeuropa

För BHS Logistics var det viktigt att hitta en partner som matchar kulturellt. Studsgaard betonar vikten av en gemensam kultur för att bygga ett starkt partnerskap. Foto: BHS Logistics

Transport- och logistikföretaget BHS Logistics har nyligen tillkännagivit förvärvet av det svenska speditionsföretaget First Cargo, specialiserat på transporter i Sverige, Spanien, Italien och Portugal.

Med 31 anställda, cirka 70 fordon och terminaler i både Sverige och Spanien, kommer First Cargo att bli en del av BHS Logistics från och med 1 januari 2024.

Morten Studsgaard, VD och ägare av BHS Logistics, understryker den strategiska samverkan mellan de två företagen.

Södra Europa

- First Cargos starka närvaro på den iberiska halvön och i södra Europa kompletterar vår position i Danmark och norra Europa perfekt. Detta kommer att påskynda vår internationella tillväxt.

Studsgaard fortsätter:

- First Cargo tillför specialiserade kunskaper inom temperaturkontrollerade transporter, farligt gods, bilindustrin och e-handel, vilka vi planerar att ytterligare utveckla."

Kulturell Passform

Ökad kundbas

Enligt Studsgaard har First Cargos skickliga medarbetare skapat ett värdefullt företag och nätverk, som nu kommer att bli en del av BHS Logistics. Detta kommer att utöka deras nätverk och kundbas samt uppnå stordriftsfördelar.

Ambitioner för internationell tillväxt

För First Cargo var det också avgörande att hitta en passande partner. Thomas Lindström, medgrundare och VD för First Cargo, säger:

- Vi var noggranna med att hitta det perfekta hemmet för First Cargo. Precis som oss är BHS Logistics familjeägt och delar våra värderingar om ansvar, anständighet och ömsesidig respekt.

Kontinuerlig verksamhet

First Cargo kommer att fortsätta verksamheten som vanligt under namnet "First Cargo – en del av BHS Logistics.

- Två av ägarna, Thomas Lindström och Johan Almén, kommer att fortsätta i företaget, medan den tredje medägaren, Leif Johnsson, går i pension. Den fjärde medägaren, Sven Algholm, avled nyligen.

Förvärvet medför inga förändringar i organisationen eller kundrelationerna, och köpeskillingen är inte offentliggjord.

First Cargo, certifierat för kvalitet (ISO 9001), miljö (ISO 14001) och socialt ansvar (ISO 26000), fokuserar på vägtransport i Europa, med specialisering på Spanien, Portugal och Italien. År 2022 rapporterade företaget en omsättning på 422 miljoner svenska kronor och ett EBITDA på 43 miljoner kronor.

Källa: BHS Logistics