Logicenters expanderar i Puumerkki

I samband med affären skrev Logicenters även på ett avtal med Puumerkki Oy som kommer att hyra den nya fastigheten från och med sommaren 2025. Bild: Logicenters

Logicenters, ledande inom logistikfastigheter, har förvärvat 19 000 m2 mark i närheten av Helsingfors flygplats. Affären inkluderar ett avtal med Puumerkki Oy för att hyra den nya fastigheten från sommaren 2025.

Detta markförvärv i finska Vanda markerar företagets fortsatta expansionsresa. Jakte Toimitilat Oy säljer marken och planerar att utveckla en ny logistikfastighet på platsen. Företaget har även säkrat ett långsiktigt hyresavtal med träkonstruktionsexperten Puumerkki Oy.

Jarkko Äikää, Commercial Director för Logicenters Finland, kommenterar: "Detta förvärv är en fantastisk start på det nya året. Marken erbjuder en idealisk logistikplats, och att skriva ett skräddarsytt hyresavtal med Puumerkki för deras behov är inspirerande. Detta steg stärker vår närvaro i Finland och vi ser fram emot fler spännande förvärv under året."

Puumerkki är en expert inom träkonstruktionsprodukter och tjänster med fem produktkategorier. Den nya anläggningen på 8000 m2 kommer att skräddarsys enligt deras behov och förväntas vara klar sommaren 2025.