Storebrand expansionsstartar med förvärv i Örebro

Fastigheten, Väghyveln 5, belägen i logistikområdet Pilängen i Örebro. Bild: Storebrand

I en viktig expansion i Norden har Storebrand Nordic Real Estate Fund framgångsrikt förvärvat en logistikanläggning i Sverige. Detta steg markerar starten för koncernens strategiska tillväxt inom fastighetssektorn i Norden.

Koncernen har en nordisk core plus-strategi som omfattar Sverige, Norge, Danmark och Finland med fokus på logistik- och bostadssektorerna. Investeringarna drivs av faktorer som initial avkastning, hyrestillväxt och hållbarhetsaspekter. Den nyligen förvärvade fastigheten i det nordiska transportnätverket uppfyller koncernens investerings- och hållbarhetskriterier. Certifierad enligt Miljöbyggnad Silver med energiklass B, investeras i solpaneler för att förbättra ESG-profilen. Fastigheten tillträds i mars 2024 med rådgivning från Roschier, Svalner och WSP till Storebrand.

Fastigheten Väghyveln 5 i logistikområdet Pilängen i Örebro, byggd av Logistic Contractor 2023, är uthyrd till VWR International på ett 12-årigt avtal. Den har en uthyrningsbar yta på 9 600 kvm och har egenskaper som golvbärighet, takhöjd, en Autostore-automationsanläggning och outnyttjad byggrätt.