Škoda revolutionerar bilresan genom underhållande samtal med Chat GPT och AI

Enligt Klaus Zellmer kan artificiell intelligens berika samtalet. Foto: Skoda Auto

Škoda tar bilkörningen till en ny nivå genom att integrera den artificiella intelligensen Chat GPT i sina bilar. Denna teknologi gör det möjligt för föraren att under körning diskutera om allt mellan himmel och jord.

Företaget har införlivat den AI-baserade Chat GPT-bot i sitt talstyrningssystem, som går under namnet Laura. Enligt Škoda Autos VD, Klaus Zellmer, kommer denna innovation att göra vardagskörningen lättare och roligare.

Nya funktioner

Tidigare har talstyrning använts för att kontrollera underhållningssystem, navigering och klimatanläggning i bilen. Laura har också kunnat svara på generella kunskapsfrågor.

Genom att integrera Chat GPT får Laura en mängd nya funktioner, vilket avsevärt utökar de befintliga möjligheterna med röstkommandon.

- AI:s kunskap ökar ständigt, och den kan vara till hjälp under körningen. Den berikar samtal och löser frågor genom att interagera på ett naturligt sätt, förklarar Zellmer.

Snabbast växande applikation

Denna nya funktion kommer att vara tillgänglig i exempelvis nya modeller av Superb och Kodiaq.

Chat GPT blev snabbt populär efter sin lansering, med över 100 miljoner användare globalt. Det har blivit den snabbast växande konsumentmjukvaruapplikationen i historien. AI är nu närvarande överallt.

Källa: Skoda