Lagerkonsolidering i Eskilstuna ska stärka Footway

Jesper Dahlkvist, Logistikchef. Foto: Footway Group

Footway Group har framgångsrikt konsoliderat sina lager och stärkt logistikverksamheten i Eskilstuna. Denna omlokalisering möjliggör nu effektivare och mer hållbara logistiklösningar för de 12 e-handelsbutikerna som betjänar 24 marknader.

Beslutet att centralisera lagerverksamheten togs i slutet av 2022, och sedan mars 2023 har samtliga returer och inleveranser hanterats i det utbyggda lagret om 48 000 kvadratmeter i Eskilstuna. Den fullständiga flytten av cirka 300 000 produkter från det tidigare lagret i Helsingborg genomfördes under den första veckan i januari.

Denna konsolidering förväntas minska kostnaderna för hyra, administration och system med cirka 30 miljoner SEK årligen. Dessutom förväntas fraktkostnaderna minska med 5-7 procent, motsvarande 10-15 miljoner SEK per år, tack vare den ökade effektiviteten i logistikflödet.

"Teamets hängivenhet under denna omlokalisering har varit imponerande. Vi har inte bara konsoliderat våra lager utan även implementerat en logistiklösning för att stödja vår tillväxt", säger Jesper Dahlkvist, Logistikchef.

I samband med logistikkonsolideringen har företaget också infört en ny lösning för att hantera större produkter och ökad kapacitet. Lösningen, baserad på höghöjdsplock med truckar via magnetslinga, möjliggör flexibel lagerhantering för både deras eget sortiment och andra e-handelsbutiker.

Dahlkvist avslutar med att framhålla den ökade kapaciteten i det nya lagret och välkomnar andra e-handlare och produktleverantörer att dra nytta av den infrastruktur som byggts för den nordiska och europeiska marknaden.