MoveByBikes dotterbolag Bzzt går i konkurs

Vd för MoveByBike, Lisette Hallström, och Sven Wolf, vd för Bzzt. Foto: MoveByBike/Arkivbild

MoveByBikes dotterbolag, Bzzt AB, har ansökt om konkurs. MoveByBike ser det som ett steg mot ökad lönsamhet. Bakgrunden till konkursansökan är den rationaliseringsresa logistikbolaget befinner sig i efter förvärvet.

Under det första kvartalet 2024 har MoveByBike byggt en organisation för framtida tillväxt genom att realisera synergier mellan företagen. Potentiella synergier och kostnadsbesparingar har undersökts, med fokus på att centralisera administrativa roller och effektivisera bemanningen. 

Beslutet om dotterbolagets konkursansökan är en del av en större rationaliseringsplan som företaget genomför efter förvärvet av företaget och konkursansökan är en del av strategin för att uppnå långsiktig ekonomisk stabilitet.

”I våras valde vi att avsluta samarbetet med Bzzt ABs största kund Foodora, detta pga lönsamhetsproblem. På kort tid har vi inte lyckats bringa intäkter för att täcka kostnader i bolaget och som ett led i att stärka MoveByBike och säkra bolagets framtid, har styrelsen fattat detta svåra men nödvändiga beslut”, säger Lisette Hallström, VD MoveByBike.